fredag 3 februari 2012

Vecka 5.

Ok, nu kör vi! Bokstaven L, l som i lamm, lila, och en hel drös ord som barnen kom på! Ramsor, sånger och rim ..... PUH!

Vi pratade om olika sätt att måla på. Det finns faktiskt konstnärer som inte har händer, de målar med munnen och fötterna istället. Idag provade vi att måla med penseln i munnen, knepigt!

Ibland "fuskade" man lite : )

Bokstaven är ju L, så vad passar bättre än att titta på vad konstnären Leonardo da Vinci målade? Här har vi Mona-Lisa med sitt gåtfulla leende som vi ska måla av på vårt eget vis. Detta gjorde till tonerna av Leonard Cohen, Luciano Pavarotti och Lena Philipsson, naturligtvis börjar de alla på L!

Vi samlade snö i tre glas. Vi tog in snö från gården, skogen och vägen. Uppgiften var att låta det smälta och sedan se var det är smutsigast/renast någonstans. Kan NI gissa var snön kommer ifrån? Från vänster: gården, skogen, vägen. Alla var vi överens om att INTE äta snö, särskilt inte den från vägen!

Nu har ju vintern blivit riktigt kall och fåglarna behöver hjälp att hitta mat. Vi smälte kokosfett och blandade i havregryn, solrosfrön och linfrön. Detta hällde vi sedan upp i engångsmuggar och lät stelna utomhus.


När de stelnat tog vi bort muggarna och hänge upp maten i träden på gården. Nu kan fåglarna mumsa och bli mätta i magen! Tack för denna veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar