tisdag 6 mars 2012

Hej!
tänkte kort berätta vad vi gjorde i 5-årsverksamheten förra veckan...innan denna veckan drar igång med grupperna.

Tisdag:
Vi promenerade till skogen och väl där åt vi frukt. Barnen lekte en liten stund i en fantastiskt motorisk utmanande miljö. Efter en stund samlades vi igen och delade in barnen i två grupper. Ena gruppen fick varsit 1-meterssnöre och ett papper med olika bilder på. Barnens uppgift blev att undersöka om de kunde hitta något/några utav dessa som var lika lång som snöret. Det var ett barn upptäckte att man faktiskt kan mäta runt ett föremål. Hon mätte att en sten hade omkretsen 1 meter, roligt!
Den andra gruppen lekte den väldigt gamla leken bro bro breja. Den lektes redan under medeltiden. De barn som var "bron", skulle försöka att välja två motsatsord; tex dag-natt, vit-svart osv. Kom de inte på något så skulle de välja två ord vilka tillhörde samma kategori; tex två frukter. De klarade det alldeles utmärkt! efterhand som lagen på var sida växte så samarbetade de om vilka två ord som skulle väljas. När alla barnen hade blivit fångade blev det en dragkamp. De båda lagen möttes vidare i kotte-kastning. Man skulle kasta två kottar i prick i en grop. Det blev en hård kamp och det var svårt att pricka rätt.

Onsdag:
det blev inga grupper denna dag eftersom "Trollmormor" kom på besök. Hon berättade om Trollungen Turali. En fängslande och rolig teater.

Torsdag:
Vi började med en fruktsamling och sen spelade vi rim-memory i helgrupp. Därefter följde några barn med Sara och fortsatte med "Vår saga". Vilken underbar fantasi de har. De är riktiga författare. Barnen fick berätta hur sagan fortsatte. Nästa gång vi ska fortsätta med "vår saga" blir det några nya barn som ska författa. De är så stolta över vad de åstadkommit och att de faktiskt är författare :)! De barn som var med Rianne hade ett rörelsepass och sedan avslutade vi förmiddagen med att arbeta med Montessori-material.

En trevlig vecka med våra Ekorrar/Sara och Rianne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar