fredag 8 februari 2013

Gamma v 6

Vad fort denna veckan gick! Nu är det fredag igen och dags att "knyta ihop" veckan. Vi har bl a varit vid Bastasjön på utedagen, vi fikade lekte och gick tipspromenad och barnen var fantastiska på att gå :)

Våra språksamlingar har denna veckan varit: Petter och hans fyra getter, Sagan om den lilla lilla gumman samt Mäster skräddare. Det är populärt med sagorna, rimmen, ramsorna och musiken! Barnen har verkligen börjat rimma för fullt och tycker det är jättekul:)

Efter barnens egna önskningar har vi haft ett litet minitema om 112.... Intresset för polisen har under några veckor varit stort, så det har vi tagit fasta på! Vi har pratat om vad polisen gör, att deras arbetsuppgifter är så mycket mer än att fånga bovar... En låda med Halvan och diverse "polissaker" har vi gjort som barnen får använda och jobba med tillsammans med en vuxen, väldigt stor efterfrågan på den :)
Detta ledde ju också till att vi pratade om ambulans, helikoptrar och brandkår som vi jobbar vidare med så länge intresse finns.
 Vi önskar alla en trevlig helg...


Det här är ritningar på hur barnen vill bygga till vår koja ute på gården när det blivit lite varmare och snön har försvunnit...

... fantastiska idee´r!

Inte så bra bild, men det ni ser är en del av innehållet i "Halvans låda"... Flanobilder, Halvan, en tjuv, handbojor....

Mot Bastasjön :)

Fika med utsukt!

Mmm vad gott och mysigt!

Här snackas det tipspromenad...


Det var halt i backarna...

Hur gör jag nu då?

Veckan har varit full av fantastiska byggen:)

Här dekorerade vi t o m med fjädrar!

Vad är det för skillnad på ett ORD och en MENING? Diskussioner om när och hur vi förstår ett sammanhang... Av ett ord kan det vara svårt att förstå vad man menar..., men med en mening blir det betydligt lättare :)


Samarbete!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar